Свобода за Десислава Иванчева поискаха привържаници на намиращата се  вече

...
Свобода за Десислава Иванчева поискаха привържаници на намиращата се  вече
Коментари Харесай

Протестиращи се събраха пред Министерския съвет в защита на Десислава Иванчева



Свобода за Десислава Иванчева желаеха привържаници на намиращата се  към този момент четири месеца в ареста кметица на община Младост. На малочислен митинг пред Министерския съвет те показаха недоволството си от обвиняванията в корупция против Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова и дадоха обещание след седмица да са доста повече.

„ Ние сме Деси и Биляна “ пишеше на плаката на протестиращите, които скандариха „ независимост “ и упорстваха за следствие на проверяващите корупционната спекулация в община Младост. На афиш, озаглавен „ Организирана незаконна група “, бяха подредени фотосите на Александър Ваклин - предприемачът, от който, съгласно прокуратурата,  Десислава Иванчева и Биляна Петрова са поискали половин милион евро, с цел да му дадат документ да строи в Младост, Петко Дюлгеров - медиатор сред Ваклин и отстранената от поста кметица и нейната заместничка - той също е в ареста, само че преди този момент описа на проверяващите за корупционната скица. Другите лица от плаката - заместник-главният прокурор Иван Гешев, шефът на комисия „ Антикорупция “ Пламен Георгиев и основният прокурор Сотир Цацаров - тях протестиращите държат отгворни  за обвиняванията и униженията, на които - съгласно тях, са подложени от деня на задържането им Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

Докато подкрепящите Иванчева желаеха независимост и за Петрова, стана ясно, че уволненената безусловно в правосъдната зала Биляна Петрова моли Специализирания углавен съд да я пусне от ареста. Заседанието във вторник по обед.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР